JAJECZNE GOFRY!!!

Jajeczne gofry to mój ostatni wynalazek! W sumie to nie ma w nich nic nadzwyczajnego ani nic trudnego, ale samo to, że można zjeść gofra o poranku jest takie przyjemne 🙂

Od kiedy stosuję zasadę białkowo-tłuszczowych śniadań czasami brakuje mi pomysłu na nowe przepisy, chodź sam system BT śniadań bardzo mi odpowiada i polecam to każdemu. (Tu macie więcej propozycji na BT śniadania: JAJECZNICA Z SUROWYMI ŻÓŁTKAMIOMLET Z BOCZKIEM I KURKAMI!JAJKO ZAPIEKANE W AWOKADO!) Sadzone na oleju kokosowym nigdy mi się nie nudzą, ale jakoś tak głupio jeść codziennie to samo, więc czasem robię jajecznicę,  jajka na miękko, a innym razem zjadam omlet bądź wątróbkę.

Jajeczne gofry są świetną opcją kiedy zjadamy śniadanie poza domem. Ostatnio często pakuję je w pudełko i zjadam w drodze do pracy lub na wyjeździe. Dodaję pomidora, awokado i jestem w niebie.

Wykonanie jajecznych gofrów jest dziecinnie proste. Dodam jeszcze, że gofry są oczywiście bezglutenowe!

fullsizerender-1

Swoje gofry często serwuję z awokado i pomidorami.

SKŁADNIKI:

-3 jaja
-10g oleju kokosowego
-sól himalajska
-słodka i ostra papryka lub inne ulubione przyprawy
-plasterek boczku (opcjonalnie

SPOSÓB WYKONANIA:

Rozgrzaną gofrownicę smarujemy olejem kokosowym. Jaja razem z przyprawami dokładnie mieszamy i wlewamy na gofrownicę. Pieczemy ok 3 minuty. Na gotowe jajeczne gofry możemy położyć podsmażony wcześniej boczek.

SMACZNEGO ŻYCZY NATFIT!

dsc08777

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *