BLOG

TRZYSKŁADNIKOWE BROWNIE Z DYNI!

Trzyskładnikowe brownie z dyni to przepis którym muszę się z Wami podzielić.
Dlaczego? Po pierwsze rzecz jasna to mała ilość potrzebnych składników.
Po drugie szybkie w wykonaniu, po trzecie dziecinnie proste, a po czwarte niezwykle smaczne!

Wiem, wiem, wiem ostatnio pojawia się tu sporo przepisów z dynią, ale tak ją uwielbiam, że żal mi nie wykorzystać sezonu OWOCOWY KOKTAJL Z DYNI I RELACJA ZE ZWIEDZANIA DYNIOWEJ FARMYZUPA KREM Z DYNI!. Sami widzicie, że można z niej zrobić dosłownie wszystko <3

Ciasto jest bez glutenu, bez cukru, bez laktozy, nadaje się dla wegan jak i zwolenników paleo.

Dobra koniec tego gadania czas na przepis na brownie z dyni!

dsc08739

SKŁADNIKI:

-jedna szklanka puree z dyni*
-pół szklanki masła orzechowego (może być migdałowe, arachidowe, z nerkowców, najważniejsze, żeby było bez cukru i oleju palmowego) np. http://www.trec.pl/peanut-butter-smooth-1000-g.html
-1/4 szklanki odżywki białkowej lub kakao, ja użyłam tej odżywki: http://www.trec.pl/whey-100-900g.html

*puree z dyni przygotowujemy piekąc dwie połówki dyni w piekarniku przez 45 min temperatura 180-200 stopni. Następnie dynię należy ostudzić i obrać ze skórki, zmiksować blenderem i gotowe.

PRZYGOTOWANIE:

  1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Przygotować niedużą blaszkę i wyłożyć ją papierem do pieczenia lub wysmarować olejem kokosowym.
  2. Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie miksować blenderem aż powstanie gładka masa.
  3. Gotowe brownie przełożyć do blaszki i piec ok 12-15 min.
  4. Brownie należy dobrze wystudzić i przełożyć na kilka minut do lodówki lub zamrażarki, dzięki temu będzie łatwiej go pokroić na kawałki.

Pochwalcie się swoimi ulubionymi dyniowymi przepisami!

 

Smacznego życzy Natfit!

 

dsc08748

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *