Czekoladowa tarta z kremem z awokado.
Tarty charakteryzują się szybkością i łatwością przygotowania. Tarta może być zrobiona na słono lub słodko, u mnie raczej królują te pierwsze. Zazwyczaj powstają spontanicznie ze składników, które posiadam aktualnie pod ręką. Tym razem przygotowałam dla Was czekoladową tartę z awokado.
Tak jak pisałam do przygotowania czekoladowej tarty z awokado użyłam składników, które miałam w kuchni i chciałam je w końcu wykorzystać. Dlatego korzystając z tego przepisu również możesz zachować dowolność użytych przez Ciebie produktów. Tarta jest bezglutenowa, bez laktozy, bez cukru, a jak by tego było mało jest wegańska. Także każdy może ją zjadać z przyjemnością i bez obaw o własne zdrowie lub sylwetkę.
SKŁADNIKI NA SPÓD:
-50g orzechów laskowych
-160g daktyli
-50g oleju kokosowego
SKŁADNIKI NA KREM:
-2 dojrzałe awokado
-4 łyżki ksylitolu (można zamienić na miód)
-4 łyżki kakao
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
2. Następnie daktyle i orzechy dokładnie miksujemy.
5. Całość wstawiamy do lodówki.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KREMU:
Dodatkowo krem posypałam wiórkami kokosowymi i ładnie ułożyłam pokrojone w kawałki truskawki.