Bardzo mi się chciało dziś zjeść coś słodkiego, dlatego zmajstrowałam sobie takie cudo! Czekoladowy mus z kaszy jaglanej!
Jak pisałam wcześniej (http://bit.ly/1MBzbOb) kasza jaglana to królowa wszystkich kasz, ma działanie zasadotwórcze, jest bogata w witaminy z grupy B, wapń, żelazo.
Granat zawiera mnóstwo antyodksydantów i witaminy C, E, B, A. Sok z granata nazywany jest ,,eliksirem miłości”, działa jak afrodyzjak.
SKŁADNIKI:
- kasza jaglana (30g)
- granat (100g)
- olej kokosowy (10g)
- odżywka białkowa czekoladowa (30g) /można zastąpić kakao
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Kaszę jaglaną ugotować według przepisu. Po ugotowaniu dodać odżywkę białkową/kakao i olej kokosowy. Wszystkie składniki zmiksować. Do słoiczka/miseczki dodać granat lub inny owoc.
- Do ozdoby i dla smaku dodałam: płatki kokosa i orzechy nerkowca
Taka porcja czekoladowego musu z kaszy jaglanej zawiera ok 439 kcal.
Świetnie nadaje się na śniadanie, drugie śniadanie, posiłek po treningowy lub po prostu na deser. Posiłek jest słodki i sycący.
Deser jest bezglutenowy i wegański.
Może macie jakieś sprawdzone sposoby na walkę z chęcią jedzenia słodyczy?
Smacznego!
Comments (2)