DESER Z KASZY JAGLANEJ SPRÓBUJ, A NIE POŻAŁUJESZ!

Kasza jaglana to królowa wszystkich kasz! Jako jedyna kasza ma działanie zasadotwórcze, jest bogata w witaminy z grupy B, wapń, żelazo. Jest łatwostrawna i nie zawiera glutenu. Można z niej przygotować wiele potraw, ja uwielbiam zjadać jaglankę na słodko w postaci deseru.

SKŁADNIKI:

-szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
-banan
-1/2 dojrzałego awokado
-łyżka kakao
-dodatki: pomarańcz, migdały

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wszystkie składniki dokładnie miksujemy (użyłam blendera). Dodajemy migdały i pomarańcz.

Deser jest wegański i bezglutenowy.

Smacznego życzy NatFit!

DESER Z KASZY JAGLANEJ

 

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *