JAGLANO-KOKOSOWA TARTA W 10 MINUT

Jaglano-kokosowa tarta to mój ostatni hicior, tak jak napisałam przygotowanie jej zajmuje tylko 10 min.
Nie musisz jej piec, wystarczy wymieszać wszystkie składniki.

Spód do tarty przygotowałam z ekspandowanej kaszy jaglanej. Można jej używać jako dodatek do deserów, jogurtów czy nawet zup.

Składniki tarty są łatwo dostępne, a ich połączenie to prawdziwy raj dla podniebienia. Wszystkie produkty są zdrowe, bezglutenowe, bez cukru i nabiału. Jaglano-kokosowa tarta może być po prostu deserem lub posiłkiem spożywanym każdego dnia. Połowę podanej porcji zjadam jako posiłek po treningu, drugą część zostawiam na kolejny dzień.

 

SKŁADNIKI:

-50g ekspandowanej kaszy jaglanej
-15ml olej kokosowy
-100ml mleko kokosowe (u mnie Real Thai)
-60g odżywka białkowa Olimo (30g smak kokosowy, 30g smak czekoladowy*-mogą by inne smaki odżywki)
-banan
-owoce: u mnie nektarynka i borówki amerykańskie

*Odżywkę białkową smak czekoladowy możesz zastąpić np. 30g kakao+20ml słodzidło taki jak syrop z agawy lub miód

** Odżywka białkowa smak kokosowy-nie musisz dodawać

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Do odżywki białkowej czekoladowej/kakao dodajemy rozpuszczony olej kokosowy oraz odrobinę wody, wszystko dokładnie mieszamy.
  2. Następnie do gotowej masy wsypujemy kaszę jaglaną ekspandowaną, łączymy składniki. Masa ma być dość lepka.
  3. Jaglankę wykładamy w formę na tartę i wstawiamy do zamrażarki.
  4. w tym czasie miksujemy schłodzone mleko kokosowe (tylko stałą część) i banana.
  5. Masę smarujemy na jaglankowy spód.
  6. Całość dekorujemy ulubionymi owocami.

Gotową jaglankowo-kokosową tartę polecam dodatkowo wstawić do zamrażarki na ok 30 min, wtedy smakuje najlepiej.

W wartości odżywcze, które podaję poniżej wliczona jest odżywka białkowa oraz owoce.

Kcal Białko Węglowodany Tłuszcz
916 55g 84g 41g

Z podanych składników otrzymujemy 2 porcje pełnowartościowego posiłku.

 

Na stronie internetowej http://olimp-supplements.com/?lang=pl z hasłem ,,natfit” otrzymujecie 15% zniżki na wszystkie produkty.

SMACZNEGO ŻYCZY NATFIT!

 


    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *