Zupa krem z dyni na moim stole pojawia się już od kilku dobrych lat.
Choć do tej pory zawsze miałam problem z przygotowaniem kremu idealnego 🙂
Doświadczenia z zupą krem z dyni miałam różne! Raz krem wychodził zbyt rzadki, następnym razem za gęsty, później zbyt pikantny, a to totalnie bez smaku.
Dużo czasu mi zajęło, żeby znaleźć przepis idealny i dopracować go we własny sposób. Próbowałam wielu przepisów, a to wersji z mlekiem kokosowym, mozzarellą, sokiem pomarańczowym aż w końcu udało się-jest idealna zupa krem z dyni !
Przepis oczywiście znalazłam na stronie http://www.jadlonomia.com, bo chyba nikt lepiej jak autorka bloga Marta nie potrafi przygotować warzyw. Dlatego w poszukiwaniach na idealną zupę krem z dyni zdałam się właśnie na jej stronę. Dziś właśnie tym przepisem chcę się z Wami podzielić, bo jeśli ktoś tak jak ja miał wiele przygód z kremem z dyni to ten na bank się uda!
Mam wrażenie, że cała tajemnica tego idealnego smaku tkwi w jego aromacie, który powstaje podczas podsmażania cebulki z rozgrzewającymi przyprawami (papryka słodka, ostra, chilli, cynamon).
Przepis jest łatwy i szybki w przygotowaniu, jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji to polecam spróbować! <3
Tutaj podaję Wam link z przepisem na zupę krem z dyni:
http://www.jadlonomia.com/przepisy/ulubiony-codzienny-krem-z-dyni/