Z okazji Walentynek mam dla Was czekoladowy krem z awokado!
Krem można użyć jako dodatek do ciasta, placków, omletów lub zjadać jako przekąskę, a nawet pełnowartościowy posiłek. Znajdziecie w nim odpowiednie źródło białka, węglowodanów i tłuszczu.
Smakuję podobnie do klasycznej Nutellii z tym, że nie zawiera zbędnych dodatków.
W dzisiejszym poście znajdziecie filmik z dokładną instrukcją wykonania czekoladowego kremu.
Dajcie znać czy podobają się Wam tego rodzaju filmy.
SKŁADNIKI:
-2 banany
-pół awokado
-35g odżywki białkowej (można zastąpić kakao i łyżką słodzika)
-1 łyżka kakao
-1 łyżka erytrolu
-odrobina wody
-jako dodatek u mnie: truskawki liofilizowane i płatki kokosowe
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
-jest niezwykle trudny, należy zmiksować wszystkie produkty 🙂
Wartość odżywcza:
486 kcal
30 g białka
61 g węglowodanów
13 g tłuszczu