BLOG

CZEKOLADOWE PLACKI Z KREMEM KOKOSOWYM!!!

Jesteś na diecie i w swoim jadłospisie masz czekoladowe placki z kremem kokosowym, czy to możliwe?
Tak! Moi podopieczni dostają takie cuda, bo sama od lat toczę walkę o wymarzoną sylwetkę i jak bym miała jeść codziennie coś czego nie lubię to szybko bym ją przegrała.
Dlatego w mojej kuchni nie ma nudy, ciągle coś urozmaicam, szukam nowym i zdrowych produktów.

Kiedy ostatnim razem robiłam amerykańskie placki zwane pancakes czegoś mi w nich brakowało, a dokładnie śmietany lub jakiegoś słodkiego kremu. Proszę bardzo! Mam kremówkę tłustą i puszystą, ale bez laktosy. Odżywiając się w taki sposób nie potrzebuję nawet cheatować, bo niektóre z moich przepisów są obrzydliwie słodkie!

Patrząc na te zdjęcia tak sobie myślę, że chyba zaraz znów wrócę do kuchni i znów zrobię te placki…

DSC09233

SKŁADNIKI:

-40g płatków jaglanych* (zalać gorącą wodą i poczekać ok 10 min)
-banan
-jajko
-20g odżywki białkowej (można zamienić na kakao+słodzik np. erytrol)
-łyżka kakao
-cynamon
-łyżka słodziku (erytrol lub stewia)
-łyżka oleju kokosowego
-truskawki liofilizowane jako dodatek (można użyć świeżych owoców, orzechów, wiórek kokosowych)

*płatki jaglane można zastąpić: kaszą jaglaną, płatkami owsianymi, bezglutenowymi mąkami tj. ryżowa, kasztanowa, gryczana

SKŁADNIKI NA KREM:

-150 ml mleka kokosowego (np. aroy lub real thai) musi być dobrze schłodzone
-2 łyżki słodzika (u mnie erytrol)

DSC09235

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Do zalanych gorącą wodą płatków, dodajemy resztę składników i dokładnie blendujemy.
  2. Rozgrzewamy patelnię i smażymy niewielkie placki.
  3. Schłodzone mleko, miksujemy razem ze słodzikiem aż do uzyskania kremu.
  4. Gotowe placki smarujemy kremem i układamy jeden na drugim, na górę można dołożyć dodatki.

Daj znać jak Ci smakowało!

SMACZNEGO, ŻYCZY NATFIT!

DSC09219

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *