BEZGLUTENOWA TARTA Z WARZYWAMI!

Bezglutenowa tarta z warzywami i boczkiem to mój ostatni hit. Przepis nie jest moim autorskim dziełem! Zainspirowałam się tym co wyczarowała autorka jednego z moich ulubionych blogów http://cookitlean.pl.
Blog Kasi to cała kopalnia rewelacyjnych paleo przepisów na których punkcie mam ostatnio fioła.

Blogerka razem z Iwoną Wierzbicką-Ajwen wydały pierwszy w Polsce Paleo Przewodnik. Tydzień swoich wakacji spędziłam na szkoleniu u Ajwen co dało mi motywacyjnego kopniaka. Jestem wielką fanką Ajwen i Kasi, więc swój paleo przewodnik zamówiłam przed premierowo, a pod paczkomatem koczowałam kilka dni 🙂 Oczywiście książkę polecam i to bardzo! Znajdziecie tam trochę teorii na temat diety paleo oraz dużo ciekawych przepisów.

Pierwszym przepisem, który wypróbowałam z książki była Bezglutenowa Tarta z Warzywami i Boczkiem-muszę przyznać szczerze, że był to znakomity wybór!

Tarta nie tylko robi niesamowite wrażenie wizualne, ale również bosko smakuje.

Tutaj macie link z przepisem i sposobem przygotowania:

http://cookitlean.pl/przepisy/bezglutenowa-tarta-z-warzywami-boczkiem-paleo/

img_8460

W swojej wersji zmieniłam kilka produktów:

-zamiast mąki konopnej użyłam mąki gryczanej
-nie lubię bakłażana, dlatego dałam więcej cukinii
-dodałam trzy plastry boczku więcej oraz 4 plastry szynki parmeńskiej
-kilka kawałków papryki, żeby było bardziej kolorowo
-następnym razem zrobię więcej sosu, bo tym razem nie był praktycznie wyczuwalny.

Tarta to świetny pomysł na świąteczną potrawę, dobrze się kroi, można ją jeść na ciepło jak i na zimno, a co najważniejsze zrobi ogromne wrażenie na gościach 🙂

img_8463

Smacznego życzy NatFit! 🙂

Comments (2)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *