Jajeczne gofry to mój ostatni wynalazek! W sumie to nie ma w nich nic nadzwyczajnego ani nic trudnego, ale samo to, że można zjeść gofra o poranku jest takie przyjemne 🙂
Od kiedy stosuję zasadę białkowo-tłuszczowych śniadań czasami brakuje mi pomysłu na nowe przepisy, chodź sam system BT śniadań bardzo mi odpowiada i polecam to każdemu. (Tu macie więcej propozycji na BT śniadania: JAJECZNICA Z SUROWYMI ŻÓŁTKAMI, OMLET Z BOCZKIEM I KURKAMI!, JAJKO ZAPIEKANE W AWOKADO!) Sadzone na oleju kokosowym nigdy mi się nie nudzą, ale jakoś tak głupio jeść codziennie to samo, więc czasem robię jajecznicę, jajka na miękko, a innym razem zjadam omlet bądź wątróbkę.
Jajeczne gofry są świetną opcją kiedy zjadamy śniadanie poza domem. Ostatnio często pakuję je w pudełko i zjadam w drodze do pracy lub na wyjeździe. Dodaję pomidora, awokado i jestem w niebie.
Wykonanie jajecznych gofrów jest dziecinnie proste. Dodam jeszcze, że gofry są oczywiście bezglutenowe!
Swoje gofry często serwuję z awokado i pomidorami.
SKŁADNIKI:
-3 jaja
-10g oleju kokosowego
-sól himalajska
-słodka i ostra papryka lub inne ulubione przyprawy
-plasterek boczku (opcjonalnie
SPOSÓB WYKONANIA:
Rozgrzaną gofrownicę smarujemy olejem kokosowym. Jaja razem z przyprawami dokładnie mieszamy i wlewamy na gofrownicę. Pieczemy ok 3 minuty. Na gotowe jajeczne gofry możemy położyć podsmażony wcześniej boczek.